top of page
TLD-landgång-ed.jpg
TLD-Tina-hel-ny-small.jpg

Hej, det är jag som är Tina!

Mitt café och brasserie, Tinas lille Danmark, ligger i hjärtat av Tomelilla, Österlen. Jag lägger ner mycket kärlek och tid i allt jag gör, allt jag bakar, lagar och inte minst i mina kunder. Jag lagar det mesta från grunden och använder bara råvaror av bra kvalitet.

Jag startade mitt café och brasserie redan 2019, då under namnet Tinas Bullen & Bönan. Sedan 2024 har jag valt att byta namn till Tinas lille Danmark och fokusera mer på det jag gör bäst – danska specialiteter såsom smørrebrød, danskinspirerade landgångar och handgjorda godsaker till fikat.

Med mina rötter i Danmark, har jag en historia fylld av utmaningar. Efter en tuff uppväxt i Danmark, präglad av mina föräldrars missbruk och en tid på barnhem, tog jag mod till mig och flyttade som 16-åring till Sverige för att bo med min moster. 2017 hände det som inte fick hända. Min son Jim tog livet av sig. Hans dröm var att jag skulle öppna ett eget matställe, och det blev starten på min resa.

Jag har vidareutbildat mig på både folkhögskola och komvux och jobbat som kock och på konditori i många år, bl a hos Manuel Perez Diaz på Trydegården, hos Mats Rodenstam på Tomelilla golfklubb och på konditori i Ängelholm där allt gjordes från grunden.

Jag vet att Jim skulle vara stolt över mig och det jag gör. Han är med mig i varje steg och varje beslut jag tar. Jag vill inspirera andra till att fortsätta kämpa, att visa att man klarar sig igenom alla svårigheter, även om det inte går en dag utan att jag tänker på min son.

Välkomna in till mig och hygge er, välkomna in till gemenskapen!
 

bottom of page